چگونه بفهمیم زمان تعویض باتری ماشین است؟

دسته بندی:

بررسی مزایا و معایب صافکاری بدون رنگ

خودروها به دلایل مختلفی اعم از تصادف دچار ضربه و آسیب شده و از این‌رو به صافکاری نیاز دارند. رانندگان می‌بایست قبل از آنکه اتومبیل آسیب دیده خود را جهت صافکاری به مرکز مربوطه ببرند، باید با برخی از مزیت و عیوب صافکاری بدون رنگ آشنا شوند. توجه داشته باشید که صافکاری بدون رنگ یکی از شیوه‌های صافکاری محسوب می‌شود که تنها صافکارهای حرفه‌ای و متخصص قادر به انجام آن هستند. در‌واقع صافکاری بدون رنگ باید توسط یک مرکز معتبر با استفاده از تجهیزات مدرن و جدید انجام شود.

صافکاری بدون رنگ چیست؟

قبل از آنکه مزیت و عیوب صافکاری بدون رنگ را مطرح کنیم، بهتر است تا با اصطلاح واژه صافکاری بدون رنگ آشنا شوید. به صافکاری بدون رنگ، صافکاری PDR که در‌واقع مخفف واژه انگلیسی Paintless Dent Removal است، گفته می‌شود. این روش یکی از روش‌های مدرن صافکاری و ترمیم بدنه خودرو به شمار می‌رود که برای نخستین بار در سال ۱۹۳۱ میلادی توسط فردی به نام فرانک تی سارجنت ابداع شد. توجه داشته باشید که تا سال ۱۹۵۱ میلادی، این روش مورد استفاده هیچ کسی قرار نگرفت؛ و در سال ۱۹۵۱ توسط فردی به نام اسکار فلایگ که کارمند شرکت مرسدس بنز بود، این شیوه از صافکاری شهرت یافت و سپس از کشور آلمان به سایر کشور‌ها از جمله آمریکا، فرانسه، ژاپن، انگلیس و… راه پیدا کرد و پس از این در اوایل دهه ۹۰ شمسی نیز به کشور ایران وارد شد.
شیوه صافکاری بدون رنگ در‌واقع روشی از صافکاری بوده که در آن شخص صافکار با کمک انواع تجهیزات و ماشین آلات مخصوص اعم از دستگاه هاتباکس، دستگاه بادگیری، میله‌های پی دی آر، دستگاه چسبی و… تمامی ضربات و آسیب‌هایی که به بدنه اتومبیل وارد شده است را بدون نیاز به رنگ شدگی، مانند روز اول ترمیم و تعمیر خواهد کرد.

مزایا و معایب صافکاری بدون رنگ (PDR)

استفاده از روش‌های مختلف مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند که روش صافکاری بدون رنگ نیز از این قانون جداپذیر نیست و کاربرد آن برای خودروهای مختلف مزیت‌ها و معایبی را به همراه دارد. افراد قبل از مراجعه به صافکاری باید اطلاعاتی در رابطه با صافکاری بدون رنگ داشته باشند تا بهتر بتوانند تصمیم بگیرند که خودرو آسیب دیده خود را به چه روشی صافکاری نمایند.
به صورت کلی می‌توان گفت که بین مزایا و معایب صافکاری بدون رنگ، مزایای آن بیشتر از معایب این روش است. از این رو در این مطلب قصد داریم تا مزایای روش صافکاری PDR و همچنین مهمترین علت‌های استفاده از صافکاری بدون رنگ به جای صافکاری سنتی را ذکر کنیم.
مزیت‌های صافکاری بدون رنگ عبارت است از:

  • حفظ ارزش نرخ اتومبیل

در صورتی‌که شما برای ترمیم اتومبیل آسیب دیده خود از روش صافکاری سنتی یا همان روش با رنگ استفاده کنید، فرد صافکار مجبور است تا اتومبیل را رنگ کند و در نهایت رنگ شدن خودرو باعث شده تا ارزش و قیمت اتومبیل کاهش بیابد. در صورتی‌که در شیوه صافکاری بدون رنگ، به هیچ عنوان اتومبیل نیازی به رنگ شدن ندارد و همچنین ارزش مادی آن حفظ شده و دچار کاهش قیمت نخواهد شد.

  • سازگاری با محیط زیست

همانطور که می‌دانید در روش صافکاری سنتی، صافکار از انواع رنگ‌ها و متریال‌های شیمیایی از جمله بتونه یا فیلرهای مخصوص بدنه و… به منظور ترمیم بدنه اتومبیل استفاده می‌نماید؛ در صورتی‌که در شیوه صافکاری بدون رنگ کاملا برعکس بوده و از هیچ نوع ماده شیمیایی استفاده نمی‌شود. از این‌رو عدم استفاده از مواد و رنگ‌های شیمیایی، باعث شده تا رانندگان هزینه‌ای برای این مواد پرداخت نکنند و همچنین انواع رنگ‌ها و مواد شیمیایی سمی و مضر وارد طبیعت نشوند.

  • قابل ترمیم بودن انواع اتومبیل

از مهمترین و بزرگترین مزیت‌های صافکاری بدون رنگ این است که برای تمامی خودروها کاربرد دارد. بدین معنا که فرقی نمی‌کند نوع فلز استفاده شده در بدنه اتومبیل شما از آهن یا آلومینیوم باشد و خودرو شما ایرانی و یا خارجی باشد، این نوع روش صافکاری بدون رنگ برای تمامی اتومبیل‌ها اعم از خارجی و ایرانی با نمونه‌های مختلف فلز کاربرد دارد.

  • برطرف کردن انواع آسیب‌های وارد شده به بدنه

همچنین در این روش از صافکاری، فرقی ندارد که نوع آسیب وارد شده به اتومبیل کم یا زیاد است و یا به صندوق یا کاپوت آسیب وارد شده، فرد صافکار با کمک این شیوه به راحتی می‌تواند، همه‌ی آسیب‌ها را با استفاده از تجهیزات، ابزار آلات و دستگاه‌های PDR رفع نماید.

  • امکان استفاده از این روش در نقاط مختلف کشور

  • خوشبختانه امروزه با پیشرفت تکنولوژی، در نقاط مختلف کشور ایران، معتبرترین و پیشرفته‌ترین مراکز صافکاری راه‌اندازی شده است که از روش صافکاری بدون رنگ جهت ترمیم و تعمیر خودروهای آسیب دیده استفاده می‌کنند.

معایب روش صافکاری بدون رنگ

در قسمت قبل برخی از مزایای استفاده از روش صافکاری بدون رنگ آشنا شدید و همچنین ذکر کردیم که مزایای این روش نسبت به معایب آن بیشتر است. البته توجه داشته باشید که روش صافکاری بدون رنگ، یک روش بی‌نقص نبوده و عیب و ایرادات مربوط به خود را دارد که افراد باید با تمامی این مزایا و معایب آشنا شوند و سپس تصمیم قطعی خود را برای ترمیم بدنه خودرو آسیب دیده خود بگیرند.
همانطور که می‌دانید تمامی روش‌ها و چیزهای موجود در این دنیا علاوه بر مزیت، معایبی را به همراه دارد که روش صافکاری بدون رنگ نیز از این قاعده مستثنی نیست. مهمترین معایب روش صافکاری PDR عبارت است از:

  • نیاز به وقت زیاد برای انجام صافکاری بدون رنگ‌
  • عدم امکان روش صافکاری بدون رنگ بر روی بخش‌هایی که از مدت‌ها قبل رنگ شده‌اند.
  • عدم امکان استفاده از تجهیزات و ابزارهای صافکاری بدون رنگ در بعضی از قسمت‌های اتومبیل
  • احتمال بیشتر شدن آسیب به جای ترمیم و تعمیر آن

اگر که به قصد تعمیر و ترمیم بدن اتومبیل آسیب دیده خود به یک مرکز صافکاری مراجعه کردید که افراد فعال در این مرکز از تجربه، دانش و مهارت لازم به منظور انجام صافکاری بی‌رنگ را نداشته باشند، امکان دارد که به جای رفع آسیب بدنه اتومبیل، به دلیل ناشی بودن و از روی ناآگاهی میزان این آسیب دیدگی را افزایش دهند و در نتیجه سبب گسترش آسیب شوند.

مهمترین مراحل صافکاری بدون رنگ خودرو

انجام بسیاری از کار‌ها نیاز به مراحل و ترتیب خاصی دارد که روش صافکاری پی دی آر نیز باید طبق برنامه و مراحل خاص به صورت منظم انجام شود.
مهمترین این مراحل عبارت‌اند از:

  • جدا کردن تمامی قطعه‌های اضافی بر روی درب قطعه آسیب دیده که می‌بایست همه‌ی توجه و تمرکز به قطعه آسیب دیده بوده که تمامی قسمت‌های آن در دسترس باشد.
  • صاف کردن قسمت‌های داخلی تا همان بخش‌ها و نقاط آسیب دیده قابل دسترس باشند.
  • حرارت دادن بخش‌های آسیب دیده به منظور حالت و شکل‌پذیری سریع و آسان
  • صاف کردن نواحی فرورفته با کمک فنرها و مشتی‌های مختلف
  • در آخرین مرحله باید سایر قسمت‌هایی که به دلیل صافکاری دچار فرورفتگی شده اند، صاف و ترمیم شوند.

نتیجه گیری
در این مطلب به صورت کلی و حدودی به روش صافکاری بدون رنگ و برخی مزیت و معایب آن پرداختیم تا رانندگان عزیز تا حدودی با این روش آشنا شوند. به صورت کلی و با توجه به مطالب ذکر شده که مزایای این روش نسبت به معایب آن بیشتر بود، نتیجه می‌گیریم که بهتر است به جای استفاده از روش سنتی از روش پی دی آر برای ترمیم بدنه خودرو آسیب دیده خود استفاده کنیم.

رخش دیتا اولین وب اپلیکیشن تخصصی تعمیرات و نگهداری خودرو دارای ویژگی های اعلام زمان سرویس دوره ای خودرو ، کارشناسی خودرو ، جستجو تعمیرگاه ، رزرو آنلاین تعمیرگاه خودرو برای انواع خدمات ، تعمیرات برق خودرو ، تعویض روغنی و آپاراتی ، صافکاری و نقاشی خودرو ، تعمیرات موتور خودرو ، تعمیرات جلوبندی خودرو ، تعمیرات سرسیلندر خودرو ، تعمیرات گیربکس خودرو ، شارژ کولر خودرو ، تعمیرات ضبط خودرو ، تعمیرات لنت خودرو ، پنچرگیری و آپاراتی خودرو ، تعمیرات ایسیو خودرو ، تعمیرات باتری خودرو ، تست دیاگ خودرو و سایر می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب