علت استارت نخوردن ماشین

دسته بندی:

علت استارت نخوردن ماشین چیست؟

از جمله مشکلاتی که برای خودرو‌ها پیش می‌آید، استارت نخوردن آن است. امروزه کارشناسان خودرو، دلایلی را برای استارت نخوردن ماشین ذکر کرده‌اند که به منظور صرفه‌جویی در زمان و هزینه باید از دلایل ساده شروع به بررسی کرد. هدف از نوشتن این مقاله ارائه دلایل استارت نخوردن ماشین برای دارندگان خودرو است تا بهتر و سریع‌تر بتوانند مشکل ایجاد شده برای خودرو خود را برطرف نمایند.

دلیل استارت نخوردن ماشین چیست؟

از جمله مشکلات شایع و مهمی که تمامی رانندگان حتی برای یکبار با آن مواجه شده‌اند، استارت نخوردن خودرو است. برخی از افراد هنگام روبرو شدن با این مشکل، ابتدا به بررسی باتری خودرو می‌پردازند؛ چرا‌که احساس می‌کنند مشکل از باتری خودرو است. در صورتی‌که باید توجه داشته باشید دلایل بسیار زیاد دیگری نیز باعث استارت نخوردن درست ماشین می‌شوند که در ادامه مهمترین آن‌ها را ذکر خواهیم کرد.
اگر ماشین شما درست استارت نخورد، علت‌های بسیاری دارد که بهتر است از دلایل ساده و ابتدایی برای بررسی و برطرف کردن این مشکل شروع کنید. مهمترین دلایل استارت نخوردن ماشین عبارت است از:

  • تمام شدن باتری
  • خراب شدن باتری
  • خالی شدن باتری خودرو
  • ایجاد قطعی در سوئیچ
  • شارژ کردن مجدد باتری
  • خراب بودن استارت
  • ایجاد مشکل در سیم کشی استارت
  • ایجاد خرابی در اتصالات و سیم کشی
  • قفل شدن موتور
  • چسبیده شدن یاتاقان‌های میل لنگ یا شاتون‌ها
  • شکستگی در دنده استارت و وارد شدن آن در فلایول
  • ایجاد خرابی در سلکتور گیربکس اتوماتیک در ماشین‌های اتومات

علت استارت نخوردن ماشین

تشخیص علت استارت نخوردن خودرو

اگر قصد دارید از سالم بودن باتری خودرو مطمئن شوید، باید با استفاده از ولت متر این کار را انجام دهید و در صورت‌ عدم دسترسی به این وسیله، می‌توانید با روشن کردن چراغ جلویی خودرو و زدن نور بالا از سالم بودن باتری مطمئن شوید. اگر که باتری سالم و بدون عیب باشد، چراغ‌ها نور عادی و طبیعی خود را دارند.در صورتی‌که تصور می‌کنید دلیل اصلی استارت نخوردن ماشین وجود قطعی در سیم کشی استارت است، در زمان چرخاندن سوئیچ، اگر چراغ‌هایی که در قسمت پشتی آمپر قرار دارند، روشن شوند و صدای خفیفی را احساس کنید، تصور شما اشتباه است. همچنین اگر دلیل استارت نخوردن خودرو، وجود خرابی در موتور استارتر یا سیم کشی استارتر باشد، چراغ‌هایی که در پشت آمپر قرار دارند برای چند لحظه خاموش شده و شما صدای تق را خواهید شنید.

اگر که ایراد از استارتر یا اتصالات پشت استارتر باشد، در زمان استارت زدن، چراغ‌های آمپر خاموش و یا ضعیف نشده و تنها صدای تق را می‌شنوید. در بسیاری از موارد، دلیل اصلی استارت نخوردن ماشین، خراب بودن باتری است که می‌توان با تعویض باتری این مشکل را در اسرع وقت برطرف کرد.در صورتی‌که باتری، استارتر و سیم کشی خودرو بدون عیب و کاملا سالم باشند، باید بدانید که به احتمال زیاد موتور خودرو قفل کرده است. اگر قصد دارید که بدانید دلیل استارت نخوردن ماشین، قفل کردن موتور است یا نه. باید دنده را در حالت ۵ قرار داده و سپس آن را هل دهید که در صورت حرکت ماشین، موتور قفل نکرده است. اما اگر خودرو حرکت نکرد، به معنای قفل شدن موتور است. توجه داشته باشید که روش ذکر شده تنها برای گیربکس دنده‌ای قابل استفاده بوده و برای اتومات کاربردی ندارد.

خوب است بدانید که گیربکس‌های اتومات به کشلی طراحی و ساخته شده‌اند که هنگامی دسته دنده در حالت R یا D قرار می‌گیرد، موتور استارت نمی‌خورد. اگر که سلکتور گیربکس اتوماتیک دچار خرابی شود، پیام شرایط گیربکس به خوبی به ECU ارسال نخواهد شد و در نهایت ماشین استارت نمی‌خورد.

دلایل  قفل شدن موتور خودرو

همانطور که می‌دانید قفل شدن موتور خودرو به دلایل بسیاری رخ می‌دهد که مهمترین آن‌ها عبارت است از:

  • ایجاد شکستگی و چسبندگی یاتاقانها و همچنین یاتاقانهای شاطون‌ها
  • تجمع آب بسیار زیاد سر پیستون و محفظه احتراق که دلیل اصلی آن ایجاد سوختگی واشر سرسیلندر است.
  • ایجاد شکستگی در استارت یا دنده استارت
  • افتادن قطعات شکسته در میان دنده فلایول

در صورتی‌که قفل شدن موتور خودرو به علت تجمع آب فراوان سرپیستون‌ها و محفظه احتراق است، ابتدا باید شمع را باز کنید و سپس استارت بزنید تا آب جمع شدن بر سر پیستون‌ها خارج و موتور آزاد شود.اگر که وجود شکستگی و چسبندگی یاتاقانها و یاتاقانهای شاطون دلیل مهم قفل شدن موتور ماشین است، از جهت فنی بسیار پیچیده بوده و باید در اسرع وقت جهت تشخیص مشکل و رفع آن به کارشناس با تجربه مراجعه نمایید.

در صورتی‌که وجود مشکل در استارتر علت اصلی قفل شدن موتور خودرو باشد، می‌بایست استارتر را از روی موتور باز کنید و سپس دنده را در وضعیت ۵ قرار دهید که در نهایت می‌توانید خودرو را هل داده و حرکت نمایید. اگر بعد از باز کردن استارتر، امکان هل دادن خودرو در دنده ۵ نبود، دلیل قفل شدن موتور، ایجاد شکستگی قطعات موتور، شاطون‌ها و میل لنگ است.

علت استارت نخوردن ماشین و صدای تق

استارت نخوردن ماشین به دلیل مشکلات الکترونیکی

  • بررسی کردن فیوز‌ها

در بسیاری از مواقع دلیل استارت نخوردن خودرو، وجود مشکل در فیوز خودرو است که شما به راحتی می‌توانید با درست کردن تمامی ایرادات و عیب‌های موجود در فیوز، این مشکل را برطرف نمایید.

  • ایجاد خوردگی در باتری

استفاده طولانی مدت از باتری و ایجاد خوردگی و جرم گیری در آن از دیگر دلایل فنی استارت نخوردن خودرو است. به مرور زمان وجود خوردگی سبب قطع شدن ارتباط باتری با دیگر قطعات ماشین می‌شود. شما به آسانی می‌توانید با رفع خوردگی باتری، مشکل استارت نخوردن خودرو را حل کنید.

  • باتری فرسوده و از کار افتاده

در برخی مواقع دلیل استارت نخوردن ماشین، فرسوده شدن باتری و یا از کار افتادن آن است. در صورتی‌که قصد دارید از دلیل اصلی استارت نخوردن خودرو که باتری فرسوده یا از کار افتاده است، مطلع شوید، می‌توانید ماشین را باتری به باتری نمایید و اگر خودرو استارت خورد، بدانید که باتری دارای مشکل بوده و باید هر چه سریع‌تر نسبت به تعویض و تمیز کردن اتصالات آن اقدام نمایید.

  • بد بودن سوئیچ خودرو

    معیوب و مشکل دار بودن سوئیچ خودرو را می‌توان از دیگر دلایل استارت نخوردن خودرو دانست. برای مطمئن شدن از وجود مشکل در سوئیچ، ابتدا باید سوئیچ را در وضعیت باز و نه در وضعیت استارت کامل قرار دهید. در صورت سالم بودن باتری وعدم روشن شدن چراغ‌های هشدار دهنده، بدون شک مشکل از سوئیچ است. در صورت سالم بودن سوئیچ موتور، سوئیچ را جهت استارت زدن کامل بچرخانید که در این شرایط در بسیاری از ماشین‌ها، چراغ‌های هشدار دهنده خاموش می‌شوند.

  • اتصالات معیوب استارت

    از دیگر دلایلی که سبب استارت نخوردن خودرو می‌شود، اتصالات معیوب استارت است. در برخی شرایط خوردگی سبب آسیب به قطعات الکترونیکی مرتبط به استارت خواهد شد. شما می‌توانید با تستر‌های ویژه و همچنین باز کردن سوئیچ و چک کردن جریان ایجاد شده، از اینکه استارت به تعویض نیاز دارد یا نه، مطمئن شوید.

  • ایجاد مشکلات در سیستم احتراق

    تست سیم پیچ احتراق را می‌توان از رایج‌ترین دلایل استارت نخوردن خودرو دانست که جهت تست دقیق و اندازه گیری میزان مقاومت آن، به مولتی متر نیاز دارید. در صورت‌ عدم فعالیت صحیح سیم پیچ، باید آن را تعویض نمایید.

  • کلاه توزیع علت استارت نخوردن خودرو

    در بسیاری از شرایط به ویژه در هوای مرطوب، وجود یک کلاه توزیع عیب دار، از استارت خوردن خودرو جلوگیری می‌کند که این مشکل به ندرت و بسیار کم رخ می‌دهد. در صورت‌ عدم استارت خوردن ماشین خود، باید نسبت به خارج کردن کلاه توزیع اقدام نمایید و به بررسی میزان رطوبت آن بپردازید. در نهایت با استفاده از یک پارچه کاملا خشک و تمیز، رطوبت آن را بگیرید و در صورت وجود ترک نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب