کم استهلاک‌ترین خودرو‌

دسته بندی:

کم استهلاک‌ترین خودرو‌ها در ایران

با گسترش شهرنشینی و افزایش ترافیک در شهرهای ایران، خودرو برای بسیاری از مردم نیاز اساسی شده است. اما در عین حال، هزینه‌های نگهداری خودرو و سوخت آن باعث شده که بسیاری به دنبال خودروهایی با مصرف سوخت کمتر و همچنین استهلاک پایین باشند. هزینه‌های بالای نگهداری خودرو و قیمت غیر منطقی قطعات در ایران، باعث می‌شود که مشتریان به دنبال خودروهای کم‌استهلاک بوده و سعی در صرفه‌جویی در مخارج خودرو داشته باشند.براساس تحقیقات، خودروهای پراید، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ و ۵، رانا سمند LX موتور (EF7) از جمله خودروهای کم‌استهلاک در ایران هستند. در حالی که برخی از این خودروها به دلیل کیفیت بالای قطعات، در دوره‌های طولانی نیاز به تعمیر پیدا می‌کنند و کم‌استهلاک به شمار می‌روند، برخی دیگر نیز به‌واسطه قیمت ارزان قطعات یدکی، هزینه‌های نگهداری را در طول دوره مالکیت برای مالکان خود کاهش می‌دهند. در ادامه به بررسی کم استهلاک‌ترین خودرو‌ها در ایران و ویژگی‌های این خودرو‌ها می‌پردازیم.

کم استهلاک‌ترین خودرو‌

معرفی خودرو با استعلاک پایین

پراید

پراید به عنوان خودرویی ارزان قیمت و کم استهلاک، پراید به‌عنوان یکی از محصولات داخلی، در بازار خودرو ایران جایگاه ویژه‌ای دارد. هزینه نگهداری پایین این خودرو، یکی از مزایای آن برای مشتریان کم درآمد محسوب می‌شود. به عنوان مثال، هزینه تعمیر کامل موتور پراید، در مقایسه با پیشرانه ۱۸۰۰ سی سی xu7 پژو، حدود نصف آن است. البته هزینه‌های نگهداری پراید، بسته به نوع تعمیرات لازم، متفاوت خواهد بود، اما با وجود وفور قطعات یدکی و قیمت مناسب آن‌ها، پراید در درازمدت استهلاک پایینی دارد. همچنین، به دلیل سادگی و سبک بودن فرآیند تعمیرات و سرویس‌های موتوری پراید، دستمزد تعمیرات آن بسیار پایین‌تر از برخی خودروهای داخلی دیگر است، از جمله سمند EF7، دنا پلاس، از این‌رو پراید جز کم استهلاک‌ترین خودرو‌ها در ایران به شمار می‌آید.

 

پژو 206 تیپ دو

پژو 206 تیپ دو مانند پراید، از خودروهای کوچک با هزینه نگهداری کم در بازار ایران بوده و جزو کم استهلاک‌ترین خودرو‌ها است. پیشرانه‌ی 1.4 لیتری آن نیز هزینه‌های تعمیر را به شدت کاهش می‌دهد. قیمت پایین‌تر لوازم یدکی پژو ۲۰۶ تیپ دو نسبت به سایر خودروهای داخلی نظیر سمند EF7 و پژو ۲۰۶ تیپ پنج، همراه با هزینه‌های تعمیر کمتر و دستمزد پایین‌تر مکانیکی، باعث شده تا این خودروی هاچ‌بک جذابیت زیادی برای مشتریان، به‌ویژه خانم‌ها و زوج‌های جوان، داشته باشد. پژو ۲۰۶ تیپ دو به دلیل پرستیژ مناسب و هزینه‌های نگه‌داری معقول، انتخاب خوبی برای این دسته از مشتریان است. در پژو ۲۰۶ تیپ دو، سرسیلندر پیشرانه به سوپاپ‌های فیلربندی‌شده غیر اتوماتیک مجهز شده است. تنظیم این سوپاپ‌ها با یک فرایند ساده فیلرگیری انجام می‌شود و نیاز به شیم‌بندی یا تعویض تایپیت‌های هیدرولیک در طول زمان ندارد. علاوه‌بر این، مصرف پایین پیشرانه TU3، باعث کاهش هزینه‌های سوخت مصرفی پژو ۲۰۶ تیپ دو نسبت به سایر مدل‌های پرمصرف داخلی می‌شود، که این موضوع نیز می‌تواند به سود مالک این خودرو باشد.

 

تیبا

تیبا، به تازگی جایگزین پراید شده و یکی از کم استهلاک‌ترین خودرو‌ها در ایران است. شباهت آن با پراید، باعث شده است بسیار دیر نیازمند تعمیر باشد. تیبا، با دو نسخه صندوق‌دار و هاچ‌بک در بازار، از لحاظ قیمت اولیه و هزینه‌های تعمیر و نگه‌داری، به عنوان یکی از خودروهای کم‌استهلاک‌ در بازار ماشین‌های داخلی شناخته می‌شود. بدنه و لوازم یدکی تیبا با قیمت‌های نسبتاً پایین به آسانی پیدا می‌شود و تعمیرات آن را می‌توان به دست تمامی مکانیکی‌های سراسر کشور سپرد.

 

پژو ۲۰۶ تیپ ۵ و رانا

پژو ۲۰۶ تیپ ۵ و رانا، از لحاظ فنی بسیار شبیه به یکدیگر هستند. هر دو خودرو با پیشرانه ۱.۶ لیتری و گیربکس پنج‌دنده مجهز شده‌اند و در زمینه هزینه‌های نگه‌داری، موتور tu5 و گیربکس ۵ سرعته دستی این خودروها هزینه‌های چندان زیادی را به دنبال ندارند. ضمن اینکه کیفیت قطعات آن‌ها نیز نسبتاً مناسب است و در صورت نیاز به تعمیر، هزینه‌های کمتری در مقایسه با خودروهای دیگر خواهند داشت.

هزینه قطعات موتور پژو ۲۰۶ تیپ ۵ نسبت به برخی از خودروهای دیگر، مانند موتور ۱۸۰۰ سی‌سی پژو ۴۰۵ یا پراید و پژو ۲۰۶ تیپ ۲، بیشتر است. لازم به ذکر است که اگرچه هزینه تعمیر بالاتری در پی دارد، اما بازدهی و کیفیت عملکرد آن‌ها مناسب است و در طول زمان مشکلات کمتری را تجربه خواهید کرد.

به‌علاوه، مزیت‌های دیگری همچون استهلاک پایین و مصرف سوخت مقرون‌به‌صرفه آن‌ها رضایت مشتریان را جلب کرده است. به همین دلیل، این خودروها همچنان در بازار خودرو پرفروش بوده و جزو کم استهلاک‌ترین خودرو‌ها در ایران هستند که مورد توجه خریداران قرار می‌گیرند.

 

سمند LX

سمند LX در سال ۱۳۸۳ به‌ عنوان فیس‌لیفت و با تلاش شرکت ایران خودرو برای ارتقای مشخصات فنی سمند، تولید شد. این خودرو دارای موتور ۱.۶ لیتری از نوع EF7 است که قدرت 114 اسب بخار را تولید کرده و با استفاده از یک گیربکس پنج سرعته دستی، نیروی تولید شده را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. سمند LX با میانگین مصرف بنزین 7.5 لیتر ترکیبی در هر 100 کیلومتر، به عنوان یکی از کم‌مصرف‌ترین خودروهای داخلی و یا جزو کم استهلاک‌ترین خودرو‌ها در ایران شناخته می‌شود. این موضوع بسیار جالب است، زیرا مدل‌های دیگر سمند معمولاً مصرف سوخت بالاتری دارند.

کم استهلاک‌ترین خودرو‌

ویژگی‌های خودروهای با استهلاک پایین

زمانی که به دنبال کم استهلاک‌ترین خودرو‌ها در ایران هستیم، لازم است تا غیر از مصرف سوخت پایین به موارد دیگری نیز توجه کنیم. یکی از عوامل اساسی برای تعیین این مسئله، هزینه نگهداری کم خودروهاست. هر خودرویی در بازه‌های زمانی مشخص، نیاز به هزینه‌هایی دارد که می‌تواند برای مالک خودرو مشکل ساز شود. بنابراین، بسیار حائز اهمیت است که خودرویی استاندارد و با استهلاک کم را انتخاب کنیم. در ادامه این هزینه‌ها را شرح می‌دهیم:

 

تعویض روغن موتور

همانطور که می‌دانید، تعویض روغن موتور یکی از هزینه‌های رایج برای تمام خودروهاست. هزینه تعویض روغن بسته به نوع خودرو و نوع روغن مصرفی متفاوت است و علاوه‌بر آن، فاصله زمانی میان تعویض روغن موتور برای هر خودرو نیز متفاوت است.

 

لنت ترمز

لنت ترمز نیز یکی دیگر از اقلام مصرفی خودروهاست که می‌تواند هزینه‌های قابل توجهی را برای شما به همراه داشته باشد. در صورت استفاده از لنت‌های نامرغوب یا عدم رعایت استانداردهای رانندگی، شما مجبور خواهید بود به سرعت لنت‌های خودرو را تعویض کنید و این امر می‌تواند هزینه‌های شما را افزایش دهد.

 

 

تسمه تایم

تسمه تایم به عنوان هماهنگ کننده تمام اجزای موتور، بسیار حائز اهمیت بوده و بنابراین سالم بودن آن مهم است. معمولاً توصیه می‌شود پس از هر 60,000 کیلومتر رانندگی، تسمه تایم را تعویض کنید.

 

شمع‌ها

شمع‌ها نیز باید به صورت دوره‌ای تعویض شوند؛ زیرا این قطعات کوچک داخل سیلندر، تاثیر بسزایی بر عملکرد موتور خودروی شما دارند.

 

کلاچ

کلاچ نیز از جمله اجزایی است که با توجه به نوع رانندگی، زودتر یا دیرتر فرسوده می‌شود و نیاز به تعویض دارد. هزینه تعویض صفحه کلاچ در خودروهای مختلف، ممکن است متفاوت باشد.

 

کمک‌ فنر

کمک‌ فنر‌ها نیز به دلیل رانندگی در جاده‌های ناهموار و تحمل ضربه‌ها، پس از مدتی نیاز به تعمیر یا تعویض خواهند داشت و یکی از هزینه‌های ثابت خودرو محسوب می‌شود.

علاوه‌بر این موارد، هزینه‌های دیگری نیز برای یک خودرو به وجود می‌آید، اما مواردی که در بالا به آنها اشاره شد، عمده‌ترین موارد مصرفی و هزینه‌های ثابت هستند که باید در نظر گرفته شوند. در این مقاله علاوه‌بر اطلاعاتی که راجب کم استهلاک‌ترین خودرو‌ها در ایران، مطرح شد، سعی کریم تا عوامل تاثیر‌گذار بر استهلاک خودرو‌ها را نیز شرح دهیم تا با آگاهی بیشتری نسبت به خرید خودرو اقدام کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب