جلوبندی سازی خودرو
به آسانی به صدها تعمیرکار جهت تعمیرات جلوبندی سازی خودرو از طریق اپلیکیشن رخش در منطقه خود دسترسی داشته باشید . قیمت و کیفیت خدمات آن ها را مقایسه کنید .آنلاین وقت رزو کنید و تعمیرات خود را به آن ها بسپارید.
قیمت و کیفیت تعمیرکاران ما را مقایسه کنید و مناسب ترین انتخاب را داشته باشید
1032 کاربر فعال
-
نصب اپلکیشن رخش
به آسانی و با چند کلیک اپلیکیشن رخش را رایگان نصب کنید
-
انتخاب تعمیرگاه
در اپلیکیشن رخش به صد ها تعمیرگاه دسترسی داشته باشید و قیمت و کیفیت آنها را مقایسه کنید
-
رزو آنلاین نوبت تعمیر
آنلاین نوبت تعمیر از تعمیرگاه مدنظر خود رزرو کنید

1032 کاربر فعال

جلوبندی خودرو چیست؟
جلوبندی خودرو شامل تمامی قسمتها و اجزای جلویی خودرو است.تعمیرات جلوبندی خودرو شامل عیبیابی جلوبندی ، رفع برخی از ایرادات شایع در آن است.جلوبندی ماشین شامل تمامی بخشهای جلویی خودرو و قسمتهای زیرین است که با سیستم تعلیق خودرو یک ارتباط تنگاتنگ دارد. مهمترین تفاوت سیستم تعلیق و جلوبندی خودرو در این است که سیستم تعلیق کمک فنرها و همچنین چرخهای عقب خودرو را شامل میشود، در صورتیکه جلوبندی تنها شامل قسمتهای جلویی خودرو بوده و علاوهبر این فرمان و میل فرمان را نیز دربرمی گیرد.برای تعمیرات تخصصی جلوبندی ماشین و عیب یابی جلوبندی خودرو باید به تعمیرگاه جلوبندی سازی معتبر سراسر کشور مراجعه کرد .
خودرو شامل قسمتهای دیگری نیز بوده که اغلب نام آن را در کنار این دو قسمت میبینیم و آن شامل زیربندی خودرو است. توجه داشته باشید که تفاوت بسیاری میان زیربندی و جلوبندی خودرو وجود دارد و درواقع زیربندی در بخش زیرین جلوبندی و سیستم تعلیق قرار گرفته است که با پیچ شدن به سیستم تعلیق مانع از خیس شدن و برخورد ضربه مستقیم به آن میشود و از آن محافظت میکند.
بدون شک جلوبندی ماشین و سیستم تعلیق خودرو را میتوان از مهمترین و ضروریترین قسمتهای ماشین دانست که سبب حفظ تعادل خودرو در حال حرکت و همچنین در حالت سکون میشود. به هر اندازه که سیستم تعلیق خودرو از عملکرد و سلامت بیشتری برخوردار باشد، به همان اندازه آسایش و راحتی بیشتری را برای راننده و سایر سرنشینان فراهم میکند. وجود سیستم جلوبندی خودرو سبب شده است تا حرکت اتومبیل در مسیرهای ناهموار، انواع پیچها و چالههای موجود در جادهها و دست اندازهها بسیار آسان و سریعتر باشد یا به عبارت دیگر حرکت را هندل میکند.
جلوبندی خودرو از اجزای گوناگونی تشکیل شده است که هر کدام از آنها اهمیت مخصوص به خود را داشته و در صورت ایجاد خرابی و اختلال در یکی از اجزا، تعادل ماشین با مشکل روبرو میشود و در نتیجه بر عملکرد صحیح دیگر اجزا تاثیر منفی دارد. از مهمترین اجزای جلوبندی خودرو میتوان به به سیستم تعلیق، فنر و کمک فنرها، سیبک، سگ دست، شغال دست، فرمان و میل فرمان، چرخها و تمامی اجزای مرتبط به آن، رام، اکسل، بلبرینگ، طبق ها، میل موج گیر یا همان میل تعادل اشاره کرد.
هر یک از اجزای جلوبندی وظایف مخصوص به خود را دارند. به عنوان مثال فنر و کمک فنرها وزن اتاقک خودرو را تحمل میکنند. فنرها حالت ارتجاعی داشته و در اصل حالت ارتعاش و انعطافپذیری آن بسیار بالا است که این خصوصیت سبب شده تا در هنگام رانندگی در جادههای ناهموار از شدت ضربههای شدید به اتاقک خودرو کاسته شود. فنرها نیز دارای نمونههای گوناگونی هستند که فنرهای لول، تخت و پیچی از معروفترین آنها به شمار میرود. فنرهای لول را میتوان از متداولترین فنرها دانست و همچنین از فنرهای تخت اغلب در سیستم تعلیق چرخهای عقبی خودرو به صورت گسترده استفاده میشود.
تمامی نوسانات مربوط به فنرها با کمک فنرها کنترل میشود و کمک فنرها در نزدیکترین قسمت چرخهای خودرو قرار گرفتهاند که دارای انواع گوناگونی هستند. کمک فنر اهرمی، کمک فنرهای هیدرواستاتیکی، کمک فنر بادی یا گازی، کمک فنرهای هیدرولیکی و تلسکوپی از نمونههای این محصول محسوب میشود.اجزای دیگر جلوبندی سیستم تعلیق بوده که به سیستم فنربندی نیز معروف است. این سیستم وظیفه دارد تا تمامی تکانها و لرزشهای شدید که به دلیل رانندگی در مسیرهای ناهموار ایجاد میشود را از بین ببرد تا مانع از انتقال این نوسانات به اتاق ماشین و سایر سرنشینان شود.

علائم خرابی سیستم جلوبندی خودرو
در صورتیکه سیستم جلوبندی خودرو دچار آسیب و خرابی شود، علائمی به همراه دارد که اولین عامل ایجاد آجهای غیر هماهنگ بر سطح لاستیکها است. خوب است بدانید که شکل گیری برخی از آجهای ناهماهنگ روی سطح تایرها، از اصلیترین نشانههای خرابی جلوبندی محسوب میشود که در این صورت لاستیکهای ماشین پس از گذشت مدت زمان نسبتا کوتاهی به فرسودگی و ساییدگی دچار میشوند.
علاوهبر این، وجود برخی از نقاط صاف و مسطح بر روی سطح لاستیکهای اتومبیل،میتواند سبب ایجاد خرابی و عیب بر سیستم جلوبندی خودرو شود که در نهایت تمامی این موارد در برهم خوردن تعادل و بالانس سیستم تعلیق بسیار تاثیر گذار بوده و سبب شده تا فشارهای نابرابری به لاستیکها وارد شود که نتیجه آن از بین رفتن و یا به هم خوردن بالانس چرخها و ایجاد انواع مشکلات در قسمت جلوبندی خودرو خواهد بود.
روغن زدگی اجزای مختلف و قطعات سیستم تعلیق از دیگر علائم خرابی سیستم جلوبندی به شمار میرود. در صورت مشاهده روغنی بودن قطعات مختلف از جمله کمک فنرها میتوان به وجود مشکل در جلوبندی پی برد. با این وجود باید به بررسی کردن بخشهای زیرین ماشین بپردازید و در صورتی که با روغنی و چرب بودن فنر و کمک فنر روبرو شدید، به احتمال بسیار زیاد سیستم جلوبندی خودرو شما دچار نقص فنی شده است و باید به مکانیکی مراجعه نمایید. همچنین نشت مایعات از قسمتهای ذکر شده، بیانگر کارکرد نادرست انواع قطعههای سیستم جلوبندی و تعلیق ماشین است که در نهایت باید به فکر رفع این مشکل باشید.
وجود لرزش در فرمان خودرو و کشیده شدن آن در یک سمت خاص از دیگر نشانههای خرابی جلوبندی اتومبیل است. توجه داشته باشید که این مشکل در هنگام دور زدن و پیچیدن، بیش از قبل مشخص میشود که در این صورت ماشین در جهت عکس فرمان کار میکند و در نهایت به سمت دیگری متمایل میشود. همچنین وجود خرابی و معیوب شدن یک قطعه از سیستم جلوبندی، از مهمترین علتهای ایجاد این مشکل به شمار میرود. خوب است بدانید که قسمت هندلینگ و جلوبندی ماشین ، بر روی قسمت مرکزی بالانس خودرو، زاویه صحیح لاستیکها و همچنین نوع فرمان دهی تاثیر گذار است که وجود برخی از خرابی و ایرادات در این قسمتهای ذکر شده، سبب شده تا فرایند کنترل و هدایت و فرمانپذیری خودرو را اختلال و مشکل جدی روبرو شود.
بروز برخی از ایرادات و نقص فنی در سیستم تعلیق از جمله علائم خراب شدن و ایجاد مشکل در بخش جلوبندی خودرو است. همانطور که اطلاع دارید، وجود نقص فنی این نوع سیستم در نوع عملکرد و کارکرد هندلینگ و هدایتپذیری خودرو یک تاثیر بسیار منفی و نامطلوبی به همراه دارد. به منظور مطمئن شدن از وجود عیب در سیستم تعلیق، میتوانید از تستهای بسیار ساده و سریع استفاده نمایید. برای انجام این تست میبایست در زمان پارک کردن اتومبیل، وزن خود را بر روی قسمت جلوبندی خودرو انداخته و سپس طرف کاپوت را به طرف پایین فشار دهید. با انجام چندین بار بالا و پایین و همچنین رها کردن قسمت جلوبندی ماشین، در صورتیکه بیش از دو سه بار بالا و پایین شود، بیانگر فرسوده بودن سیستم جلوبندی است.
رخش دیتا اولین وب اپلیکیشن تخصصی تعمیرات و نگهداری خودرو دارای ویژگی های اعلام زمان سرویس دوره ای خودرو ، کارشناسی خودرو ، جستجو تعمیرگاه ، رزرو آنلاین تعمیرگاه خودرو برای انواع خدمات ، تعمیرات مکانیک خودرو ، تعمیرات برق خودرو ، تعویض روغنی و آپاراتی ، صافکاری و نقاشی خودرو ، تعمیرات موتور خودرو ، تعمیرات جلوبندی خودرو ، تعمیرات سرسیلندر خودرو ، تعمیرات گیربکس خودرو ، شارژ کولر خودرو ، تعمیرات ضبط خودرو ، تعمیرات لنت خودرو ، پنچرگیری و آپاراتی خودرو ، تعمیرات ایسیو خودرو ، تعمیرات باتری خودرو ، تست دیاگ خودرو و سایر خدمات می باشد.

عیبیابی جلوبندی خودرو
ابتدا برای عیبیابی جلوبندی خودرو باید به بررسی سیبکها بپردازید. از مهمترین علتهایی که سبب ایجاد لرزش و ضربه در فرمان میشود، خرابی سیبک است. در اصل سیبک به قطعاتی گفته میشود که دارای شکل کروی بوده و در برابر نیروهای کششی و فشاری بسیار مقاومت میکنند و همچنین حرکت راحت دو قطعهای که به یکدیگر متصل هستند را بدون وجود هیچ اصطکاکی فراهم مینمایند.
با این وجود اگر حرکت مفصلی به شکل صحیح انجام نشود، بر روی سیستم فرمان خودروهای آفرود بسیار تاثیر میگذارد و در نهایت عملکرد صحیح آن را با اختلال مواجه مینماید. توجه داشته باشید که سیبکها در جهت عمود، لقی بسیار کمی دارند و به صورت کلی، نباید دارای حرکتهای عمودی نامحسوس باشند. علاوهبر این موارد اگر سیبکها به صورت صحیح روغن کاری نشده باشند، سر و صدای زیادی ایجاد میکنند. عدم بالانس بودن چرخهای خودرو و در راستا نبود آنها در هنگام حرکت، از دیگر روشهای عیبیابی جلوبندی خودرو محسوب میشود. چرخهای خودرو باید با یکدیگر بالانس و در یک راستا قرار بگیرند تا در هنگام حرکت خودرو، تمامی قسمتهای خودرو به یک اندازه با سطح جاده برخورد کنند و همچنین از سایش و چسبندگی برابر برخوردار باشند. به بیان دیگر میتوان گفت که بالانس نمودن چرخها به منظور ایجاد تعادل بین چرخها است. در صورتیکه چرخهای خودرو بالانس نبوده، فرمان دچار لرزش شده و در نهایت خودرو به کنارهها منحرف میشود و آسیبهای جدی به دیگر قسمتهای جلوبندی وارد میشود.

هزینه تعمیر جلوبندی خودرو چقدر است؟
هزینه تعمیر جلوبندی سازی خودرو به پارامترهای بسیاری بستگی دارد. در سال ۱۴۰۱ نرخ تعمیر جلوبندی سازی وسایل نقلیه در قیاس با سالهای قبل به دلیل تورم و افزایش قیمت دلار و قیمت تجهیزات اولیه به صورت قابل توجهی افزایش داشته است. هزینه تعمیر جلوبندی خودرو به مدل خودرو، میزان خسارت و صدمات وارد شده، تعمیر یا تعویض قطعات، مدت زمان لازم، نوع تخصص و حرفهای بودن مرکز و فرد مورد نظر و… بستگی دارد.شما به راحتی میتوانید با مراجعه به مکانیکی و مرکزهای معتبر مراجعه کرده و یا از طریق تماس تلفنی با متخصصان ارتباط برقرار کرده تا از هزینه دقیق آن مطلع شوید.

بهترین زمان بررسی جلوبندی ماشین
از مهمترین سوالاتی که برای رانندگان و دارندگان خودرو مطرح است، عمر مفید جلوبندی ماشین چقدر و همچنین بهترین زمان برای بررسی جلوبندی ماشین چه موقع است؟ در پاسخ میتوان گفت که کارشناسان فعال در این حوزه عمر متوسط سیستم جلوبندی خودرو را حدودا ۶ ماه تخمین زدهاند. البته این تخمین در صورتی است که اتومبیل به صورت مکرر استفاده شود و فعالیت روزانه زیادی داشته باشد. برخی از خودروهایی که همیشه از مسیرها و جادههای ناهموار و خراب عبور میکنند، نسبت به سایر خودروها جلوبندی آنها از عمر کمتری برخوردار است. همچنین خودروهایی که هر روز از مسیرهای هموار و بدون دست انداز و خرابی حرکت میکنند، جلوبندی آنها از عمر بیشتر و مفیدتری برخوردار هستند که میتوان گفت عمر مفید جلوبندی آنها حدود یک سال و نیم است.بهتر است هر چند ماه یکبار برای بررسی جلوبندی ماشین به نزد مکانیک و مراکز مربوطه مراجعه نمایید تا آنها به بررسی دقیق و کامل جلوبندی خودرو شما بپردازند و در صورت نیاز آن را تعمیر نمایند.

جلوبندی ماشین را تعمیر کنیم یا تعویض؟
توجه داشته باشید که رانندگی با اتومبیلی که از یک سیستم تعلیق و جلوبندی خراب و معیوب برخوردار است، کاری بسیار سخت و دشوار است. در صورتیکه جلوبندی ماشین دچار آسیب و صدمه شود، خودرو مورد نظر تعادل خود را از دست میدهد. سیستمهای تعلیق از دو بخش فنرها، عایق و همچنین یک گوی اتصال تشکیل شدهاند که به منظور آگاهی بیشتر از اینکه این نوع سیستم چگونه فعالیت میکند میبایست با ساز و کار آن آشنایی داشته باشید. به عنوان مثال در قسمت فنرها که وارد می شوید، مشاهده خواهید کرد که در اصل نقش یک منبع انرژی را را بر عهده دارد.
تعمیر و تعویض جلوبندی خودرو تنها توسط مکانیک کار قابل تشخیص است که البته به عواملی مانند میزان ضربات وارد شده به خودرو، قدیمی و کهنه بودن قطعات و… بستگی دارد. در صورتی که جلوبندی خودرو شما دچار آسیب جدی نشده و قطعات آن قابل استفاده برای طولانی مدت و تعمیر هستند، نیازی به تعویض نخواهد بود. اما اگر این قطعات کارایی خود را از دست داده و بسیار فرسوده شدهاند، حتما آنها را تعویض نمایید تا با گذشت مدت کوتاهی نیاز به پرداخت هزینه بیشتر برای تعویض نباشد.در نهایت توجه داشته باشید که بهتر است زمان تعمیر و تعویض جلوبندی و سیستم تعلیق خودرو را به تاخیر نیندازید؛ چرا که تاخیر در این مسئله سبب شده تا به منظور تعمیر و تعویض قطعات جلوبندی خودرو ملزم به پرداخت هزینههای بیشتری شوید.
نظرات مشتریان



مقالات مرتبط
از کجا بفهمیم ایربگ خودرو نیاز به تعویض دارد؟
ایربگ یا کیسه هوا، سیستمی است که در خودروهای مدرن به منظور کاهش خطرات صدمات ناشی از تصادفات جانبی به...
ادامه مطلبآشنایی با عملکرد گیربکس دستی
گیربکس دستی یکی از اجزای مهم خودرو هاست که برای تغییر سرعت و چرخش مدور موتور از آن استفاده میشود....
ادامه مطلباز کجا بفهمیم ایربگ خودرو نیاز به تعویض دارد؟
ایربگ یا کیسه هوا، سیستمی است که در خودروهای مدرن به منظور کاهش خطرات صدمات ناشی از تصادفات جانبی به...
ادامه مطلب