بریدن ترمز ماشین

دسته بندی:

در صورت بریدن ترمز ماشین چه کار کنیم؟

ترمز از مهمترین قطعات خودرو به شمار می‌رود که به منظور جلوگیری از حرکت وسایل نقلیه مانند خودرو استفاده می‌شود. در واقع ترمز ابزاری است برای به وجود آوردن شتاب منفی مورد نیاز جهت متوقف کردن اتومبیل در حال حرکت که وجود آن برای تمامی وسایل نقلیه لازم و ضروری است. بریدن ترمز ماشین از جمله مشکلات خطرناکی است که برخی از دارندگان خودرو با آن مواجه می‌شوند. در این مقاله قصد داریم مطالبی در رابطه با بریدن ترمز ماشین و اقداماتی که باید انجام دهیم، ذکر کنیم.

هنگام بریدن ترمز ماشین چه اقداماتی انجام دهیم؟

سیستم ترمز نه تنها موظف است خودرو در حال حرکت را متوقف نماید؛ بلکه وظایف دیگری بر عهده دارد که از مهمترین آن‌ها می‌توان به کنترل کردن حرکت اتومبیل در جاده‌هایی با شیب زیاد، توقف مرحله ای، کم کردن سرعت به میزان دلخواه و… اشاره کرد.از جمله وقایع هولناکی که در زمان رانندگی ممکن است رخ بدهد، بریدن ترمز ماشین است. از این رو تمامی رانندگان باید بیاموزند که در این موقعیت چه اقداماتی را انجام دهند. بسیاری از افراد نمی‌دانند که در صورت بریدن ترمز ماشین، آن را متوقف نمایند.

مهمترین راهکارهای پیشنهادی هنگام بریدن ترمز ماشین عبارت است از:

  • حفظ آرامش وعدم عصبانیت

    اولین راهکار حفظ آرامش خود و جلوگیری از انجام حرکت‌های اضافی است؛ زیرا انجام حرکت‌های اضافی سبب شده که شرایط موجود را خطرناک‌تر کنیم. بنابراین بهترین کار کنترل کردن جسم و اعصاب خود وعدم انجام حرکت‌های اضافی است.

    • رها کردن پدال گاز

      دومین راهکار مهم در زمان بریدن ترمز ماشین، رها کردن پدال گاز است. در صورتی که خودرو شما کروز کنترل دارد، حتما از خاموش بودن آن اطمینان حاصل کنید.

  • چک کردن حرکت پدال ترمز

    در صورتی که پدال ترمز نرم باشد، احتمال دارد که روغن ترمز کاهش یافته و یا سیلندر اصلی مربوط به آن دچار خرابی و مشکل شده است. در این شرایط ممکن است که با فشار دادن مکرر ترمز موفق شوید که کنترل خودرو را در دست بگیرد. در صورت سفت بودن پدال ترمز، حتما در اسرع وقت قسمت زیرین آن را بررسی نمایید که وسیله‌ای مانند بطری آب و… در زیر آن قرار نگرفته باشد. توجه داشته باشید که به منظور بررسی این مشکل حتما از پای خود و یا سایر سرنشینان خودرو کمک بگیرید و به هیچ عنوان حواستان از جاده پرت نشود.

  • فشار دادن پدال ترمز

    در این راهکار بهتر است که پدال ترمز را به صورت مکرر و پشت سر هم فشار داده تا از این طریق فشار مورد نیاز جهت توقف خودرو را تامین نمایید. لازم به ذکر است که این اقدام به زمان نسبتا زیادی نیاز دارد. توجه داشته باشید در صورتی که سیستم ترمز خودرو مدل ABS باشد، نیاز است تا این کار را انجام شود؛ زیرا ترمز ABS فقط هنگامی فعال می‌شود که با شدت بسیار بالا ترمز بگیرید. در هر صورت باید با شدت زیاد، تا آخرین میزان و پشت سر هم نسبت به فشار دادن پدال ترمز اقدام کنید.

  • کشیدن معکوس دنده

    در این راهکار باید دنده را به معکوس یا پایین‌تر جابجا کنید. در صورت اتومات بودن خودرو، باید آن را در وضعیت دستی قرار دهید و سپس دنده را ۱ یا ۲ نمایید. در صورتی که خودرو دنده دستی دارد، تلاش کرده تا آرام آرام دنده را کاهش دهید. بدین معنا که ابتدا دنده را ۳ و بعد از مقداری حرکت و کاهش سرعت، دنده را ۲ نمایید. توجه داشته باشید که به صورت یهویی به دنده پایین‌تر یعنی ۱ یا ۲ جابجا نکنید؛ زیرا امکان دارد که نتوانید خودرو را کنترل کنید.

  • استفاده از ترمز دستی

    راهکار پیشنهادی بعدی در زمان بریدن ترمز ماشین، استفاده از ترمز دستی است. رانندگان باید تلاش کنند تا ترمز دستی را آرام آرام بکشند و به آرامی سرعت خودرو را کم کنند. البته بدانید که در مدل اتوماتیک، می‌بایست پدال ترمز اضطراری را آرام آرام فشار داد. همچنین به این مورد توجه داشته باشید که به طور ناگهانی ترمز دستی را تا پایان نکشید؛ چرا که سبب قفل شدن چرخ‌های عقبی خودرو شده و در نهایت امکان دارد که راننده کنترل خودرو از دست بدهد.
    در صورتی که حس کردید چرخ‌های عقب قفل شده و صدای غیر عادی دارد، بهتر است کمی ترمز دستی را رها نمایید تا چرخ‌ها حرکت نمایند و پس از این در همین مرحله ترمز دستی را نگه داشته تا سبب کاهش سرعت خودرو شود و در نتیجه راننده نیز به بهترین و مناسب‌ترین شکل ممکن بتواند خودرو را کنترل نماید.

  • دقت و تمرکز لازم به جاده

    راهکار پیشنهادی بعدی در زمان بریدن ترمز ماشین که باید مورد توجه قرار بگیرد، نگاه کردن دقیق به تمامی اشیاء و چیزهایی است که در روبروی راننده قرار دارد. همچنین بهتر است که تا حد امکان از ترافیک شلوغ و مانع‌های خطرناک نیز دوری نمایید.

 بریدن ترمز ماشین

  • هشدار به سایر راننده‌ها

    روشن کردن چراغ‌های هشدار خودرو از دیگر راهکاری پیشنهادی در زمان بریدن ترمز ماشین به حساب می‌آید؛ زیرا از این طریق می‌توان به سایر راننده‌ها از طریق چراغ‌های خطر و حتی بوق زدن اطلاع داد که خودرو شما در چه وضعیتی قرار دارد؛ چرا که امکان دارد دیگر رانندگان متوجه شرایط فعالی شما نشوند.
    علاوه بر این در صورت نیاز می‌توانید شیشه‌های خودرو را پایین کشیده و با ایجاد سر و صدا به مردم عادی و دیگر رانندگان هشدار لازم را بدهید. لازم به ذکر است که در زمان پایین دادن شیشه ها، اصطکاک هوا تاثیر بسیار زیادی در متوقف شدن سریع‌تر خودرو دارد.

 

  • استفاده از اصطکاک جاده

    در صورتی که جاده مقابل شما، حاشیه‌هایی داشته باشد، بهتر است که بر روی آن‌ها حرکت نمایید و سپس فرمان خودرو را مقداری به چپ و راست جابجا نمایید تا به دلیل اصطکاک ایجاد شده سرعت خودرو کاهش یابد. از دیگر اقداماتی که می‌توان انجام داد، تغییر لاین از قسمت راست جاده به طرف چپ و حتی بالعکس است تا در اثر اصطکاک ایجاد شده، سرعت اتومبیل شما تا حدودی کمتر شود. لازم به ذکر است که این اقدام با سرعت زیاد امکان دارد که سبب واژگونی خودرو شود و از این رو حتما دقت نمایید.

  • استفاده از انواع موانع محیطی

    در صورتی که هیچ کدام از راهکارهای قبلی پاسخگو نبود و یا در صورتی که خیلی سریع باید توقف نمایید، می‌بایست از مانع‌های طبیعی موجود در جاده استفاده کنید. بدانید که این اقدام راهکار مناسبی نبوده و سبب کاهش کنترل خودرو نیز می‌شود. اما در صورت مجبور بودن به عنوان آخرین راهکار می‌توان از آن بهره بگیرید.

    1. کمک گرفتن از عوارض زمین
    بهتر است که پستی و بلندی‌های جاده را پیدا کنید. انواع سرعت گیر، دست انداز، حاشیه‌های جاده و… تاثیر بسیار زیادی در کاهش سرعت خودرو شما دارد. در صورتی که هیچ کدام از این گزینه‌ها کاربردی نبود، بهتر است که تلاش خود را جهت معکوس کشیدن انجام دهید و با کمک ترمز دستی باعث کاهش سرعت اتومبیل شوید.

    استفاده از کیسه‌های سیمان و حتی بشکه‌های آب
    در بسیاری از مواقع وجود این موانع در جاده‌ها تاثیرات مثبتی دارد. شما باید تمام تلاش خود را انجام دهید تا چرخ‌های خودرو از کنار به آن‌ها برخورد نمایند تا از این طریق سرعت اتومبیل کم شود. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان از قسمت سر و یا بدنه با آن تماس نداشته باشید؛ زیرا سبب وارد شدن صدمه و آسیب به خودرو و حتی شخص راننده می‌گردد. از این رو بهتر است تا جایی که ممکن است چرخ‌های خودرو با این موانع تماس داشته باشند.

انواع راهکارهای اضطراری در زمان بریدن ترمز ماشین عبارت است از:

  • برخورد با پشت سایر خودروها
  • پیدا کردن بهترین و مناسب‌ترین مکان جهت تصادف یا ساییدن
  • پیدا کردن یک مورد مناسب جهت تصادف
  • هدایت خودرو به طرف جاده خاکی

رخش دیتا اولین وب اپلیکیشن تخصصی تعمیرات و نگهداری خودرو دارای ویژگی های اعلام زمان سرویس دوره ای خودرو ، کارشناسی خودرو ، جستجو تعمیرگاه ، رزرو آنلاین تعمیرگاه خودرو برای انواع خدمات ، تعمیرات برق خودرو ، تعویض روغنی و آپاراتی ، صافکاری و نقاشی خودرو ، تعمیرات موتور خودرو ، تعمیرات جلوبندی خودرو ، تعمیرات سرسیلندر خودرو ، تعمیرات گیربکس خودرو ، شارژ کولر خودرو ، تعمیرات ضبط خودرو ، تعمیرات لنت خودرو ، پنچرگیری و آپاراتی خودرو ، تعمیرات ایسیو خودرو ، تعمیرات باتری خودرو ، تست دیاگ خودرو و سایر می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب