خاموش شدن ناگهانی خودرو

دسته بندی:

در زمان خاموش شدن ناگهانی خودرو چه مواردی بررسی شود؟

از جمله مشکلاتی که برای اکثر رانندگان ایجاد می‌شود، خاموش شدن ناگهانی موتور خودرو در حال حرکت است. در صورتی‌که خودرو شما به دلایل مختلفی خاموش شد، حتما در اسرع وقت به مکانیکی مراجعه نمایید تا ایراد آن بررسی و رفع شود. بدون شک خاموش شدن ناگهانی خودرو دلایل بسیار زیادی دارد که در این مطلب قصد داریم مهمترین آن‌ها را ذکر کنیم.

علت‌های خاموش شدن موتور خودرو

همانطور که می‌دانید، ایجاد هر مشکلی در خودرو دلایل بسیاری دارد که کلی‌ترین دلایل خاموش شدن ناگهانی موتور خودرو عبارت است از:

  • عدم وجود سوخت کافی در پیشرانه

معمولا اکثر موتورهای احتراقی برای انجام دادن نقش‌های خود مانند سایر موجود‌های متحرک، باید انرژی و خوراک مورد نیاز خود را تامین کند که البته این انرژی و خوراک شامل آب و غذا نبوده و شامل انواع سوخت‌های فسیلی است که به عنوان مهمترین خوراک موتور شناخته شده‌اند. در صورتی‌که سوخت اصلی موتورهای احتراقی در زمان مناسب و به اندازه کافی، تامین نشود، موتور کارکرد و حرکت خود را از دست داده و اتومبیل به صورت ناگهانی متوقف می‌شود. از این‌رو فراهم نشدن و انتقال کافی سوخت به طرف محفظه احتراق سیلندر از مهمترین دلایل خاموش شدن ناگهانی موتور اتومبیل در حال حرکت است.

  • تامین نشدن هوای مورد نیاز پیشرانه

همانطور که اطلاع دارید، هر ماده برای سوخته شدن به هوای و اکسیژن کافی نیاز دارد و در صورتی‌که این گاز تامین نشود، سوختن امکان‌پذیر نخواهد بود و در نهایت چیزی با نام پیشرانه درون سوز نیز وجود دارد. از این‌رو فراهم شدن هوای مورد نیاز پیشرانه، از جمله اصول مهم و بنیادین برای عملکرد صحیح و بهتر موتورهای درون سوز خواهد بود وعدم رسیدن هوای مورد نیاز به موتور خودرو، از دیگر علت‌های مهم خاموش شدن ناگهانی اتومبیل است.

خاموش شدن ناگهان خودرو

  • عدم فراهم شدن انرژی الکتریسیته کافی برای سیستم جرقه زنی و سوخت‌رسانی پیشرانه

به منظور حرکت یک موتور احتراقی در اتومبیل‌های جدید، به انرژی الکتریسیته نیاز است و به همین دلیل هر چیزی که انتقال انرژی الکتریسیته به طرف قسمت‌های برقی اتومبیل مانند کوئل و شمع‌های موتور را قطع نماید، سبب شده تا خودرو به صورت ناگهانی متوقف و پیشرانه نیز خاموش شود.

علل جزئی خاموش شدن موتور اتومبیل

در قسمت قبل سه دلیل کلی و مهم خاموش شدن ناگهانی موتور خودرو اعم از سوخت، هوا و برق را ذکر کردیم و در این بخش قصد داریم دلایل جزئی را نیز مورد بررسی قرار دهیم که این دلایل جزئی عبارت است از:

  • فعال شدن سوئیچ اینرسی

فعال شدن سوئیچ اینرسی را می‌توان از جمله علت‌های خاموش شدن ناگهانی موتور اتومبیل در حال حرکت دانست. در‌واقع سوئیچ اینرسی، به یک کلید قطع جریان برق گفته می‌شود که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در زمان تصادف، وارد شدن ضربه‌های شدید به اتومبیل، انفجار و… جریان برقی که به پمپ بنزین منتهی می‌شود را قطع کرده تا از این طریق از حرکت سوخت در زمان تصادف و ایجاد خسارت‌های ناشی از آن جلوگیری نماید.
با وجود آنکه سوئیچ اینرسی در شرایط معمولی به آسانی فعال نمی‌شود، اما در برخی از مواقع ممکن است که به دلیل وارد شدن ضربه‌ها وحرکت‌های ناشی از ناهمواری‌های سطح مسیر مانند سرعت گیر و دست اندازه‌ها، سوئیچ اینرسی فعال گردد و ناگهان موتور اتومبیل خاموش شود. در این شرایط، رانندگان می‌توانند دکمه قرمز رنگ سوئیچ اینرسی را فشار داده تا جریان سوخت مجددا به موتور اتومبیل برگردد و از این‌رو باعث روشن شدن خودرو شود.

  • خرابی ایسیو

ای سی یو که با نام واحد کنترل الکترونیکی نیز معروف است، به عنوان مغز اتومبیل‌های انژکتوری شناخته شده است. خوب است بدانید که همه‌ی سنسورهای سیستم سوخت رسانی، انژکتورها و… با توجه به دستورهایی که از ایسیو صادر می‌شود، به عنوان یک مجموعه منظم و هماهنگ فعالیت می‌کنند که در نهایت باعث شده تا موتور خودرو روشن شود. از این‌رو، در صورتی‌که این مرکز مهم فرماندهی کارکرد خود را از دست بدهد، بدون شک زیر مجموعه آن به صورت کامل از کار افتاده و در نتیجه موتور اتومبیل به صورت ناگهانی خاموش می‌شود.

  • خرابی کوئل

کوئل وظیفه دارد تا به عنوان یک ترانسفورماتور افزاینده، برق دریافت شده از آلترناتور را تغییر ولتاژ دهد و سپس انرژی مورد نیاز برای تولید قوس الکتریکی در سر شمع‌ها را تامین نماید. در صورت خراب شدن این قطعه و یا قطع شدن برق ورودی آن، به طور قطع هیچ برقی به سر شمع‌ها ارسال نمی‌شود و در نهایت، داخل سرسیلندر نیز جرقه‌ای ایجاد نمی‌شود. لازم به ذکر است که نبود جرقه در سیلندر نیز به معنی منفجر نشدن سوخت داخل محفظه احتراق است که از این‌رو موتور اتومبیل روشن نمی‌شود.
در برخی مواقع امکان دارد که سوکت برق‌رسانی به کوئل شل شده و در زمان حرکت، از مکان خود بیرون بیاید که به همین دلیل موتور اتومبیل خاموش می‌شود. در سایر موارد کوئل به دلیل کارکرد فراوان از کار افتاده که در این شرایط موتور اتومبیل نیز قادر به حرکت نبوده و خاموش می‌شود.

  • خراب شدن رله دوبل

از دیگر علت‌های خاموش شدن موتور اتومبیل، خرابی رله دوبل است. مهمترین وظیفه رله دوبل، توزیع برق بین سنسورها و عملگرهای گوناگون است. از این‌رو اگر هر گونه نوسانات یا اتصال‌ها در مدار برق‌رسانی اتومبیل رخ دهد به احتمال زیاد رله دوبل خراب است که در نهایت تعداد زیادی از قسمت‌های مهم مانند سیستم سوخت رسانی، انژکتورها و. . انرژی الکتریکی مورد نیاز خود را دریافت نمی‌کنند و در نتیجه موتور اتومبیل کارکرد خود را از دست می‌دهد. توجه داشته باشید که اگر رله دوبل دچار خرابی شود، چراغ چک پشت آمپر نیز در بسیاری از مواقع روشن نمی‌شود.

  • خراب شدن سنسور اکسیژن

بررسی، تجزیه و تحلیل گازهای خروجی از اگزوز، ارسال اطلاعات به دست آمده به ایسیو به منظور تنظیم کردن دقیق میزان پاشش سوخت از مهمترین وظایف سنسور اکسیژن است. اگر که این قطعه دچار مشکل و خرابی شود و همچنین اطلاعات نادرست به ایسیو داده شود، احتمال دارد که دستورات صادر شده از واحد کنترل با اصلی‌ترین و واقعی‌ترین عملکرد‌های اتومبیل هماهنگی لازم را نداشته باشد که در نتیجه احتمال خاموش شدن ناگهانی موتور خودرو افزایش می‌یابد.

خاموش شدن ناگهان خودرو

  • انسداد هواکش و منیفولد هوا

با توجه به توضیحات ذکر شده در ابتدای مطلب دانستیم که در صورت‌ عدم رسیدن هوای کافی به موتور، بنزین به مرحله سوختن و انفجار نمی‌رسد؛ از اینرو انسداد مسیر هوای ورودی به داخل موتور که البته منیفولد ورودی را نیز شامل می‌شود، سبب شده تا موتور اتومبیل خاموش شود. توجه داشته باشید که این مشکل به صورت معمول دور از انتظار بوده، اما زمانی که خودرو به یک جاده پر از آب وارد می‌شود، این مشکلات و ایرادات رخ می‌دهند.

  • خرابی پمپ بنزین و یا سوختن فیوز آن

پمپ بنزین از مهمترین و ضروری‌ترین قطعات برای انتقال سوخت از باک به داخل محفظه سیلندر است که در صورت خارج شدن از مدار، سوخت به داخل موتور وارد نمی‌شود و در نهایت خودرو به صورت ناگهانی متوقف می‌شود. اغلب این قطعه الکتریکی پس از فعالیت‌های بسیار زیاد، کارکرد خود را از دست می‌دهد و نیاز فوری به تعویض دارد. البته در برخی مواقع، عوامل بسیاری مانند خراب شدن سوکت، سوختن فیوز یا رله پمپ بنزین نیز می‌تواند از مهمترین علت های‌ عدم کارکردن این قطعه الکتریکی محسوب شود. علاوه بر موارد ذکر شده، گشاد شدن بیش از اندازه درگاه فیوز، سبب شده تا مسیر برق پمپ بنزین قطع شود.

  • خراب شدن دینام یا آلترناتور

خرابی دینام را می‌توان از دیگر علت‌های خاموش شدن ناگهانی موتور اتومبیل دانست. دینام نوعی ژنراتور است که وظیفه دارد برق خودرو و شارژ مورد نیاز باتری را تامین نماید. در صورتی‌که این قطعه از کار بیفتد، برق خودرو به صورت کامل قطع شده و موتور نیز خاموش می‌گردد. پاره شدن تسمه تایم و در نهایت تامین نشدن نیروی محرکه لازم این ژنراتور نیز باعث شده تا برق باتری خالی شود و اتومبیل به صورت ناگهانی خاموش شود.

رخش دیتا اولین وب اپلیکیشن تخصصی تعمیرات و نگهداری خودرو دارای ویژگی های اعلام زمان سرویس دوره ای خودرو ، کارشناسی خودرو ، جستجو تعمیرگاه ، رزرو آنلاین تعمیرگاه خودرو برای انواع خدمات ، تعمیرات برق خودرو ، تعویض روغنی و آپاراتی ، صافکاری و نقاشی خودرو ، تعمیرات موتور خودرو ، تعمیرات جلوبندی خودرو ، تعمیرات سرسیلندر خودرو ، تعمیرات گیربکس خودرو ، شارژ کولر خودرو ، تعمیرات ضبط خودرو ، تعمیرات لنت خودرو ، پنچرگیری و آپاراتی خودرو ، تعمیرات ایسیو خودرو ، تعمیرات باتری خودرو ، تست دیاگ خودرو و سایر می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب