طول عمر صفحه کلاچ ماشین

دسته بندی:

روش افزایش طول عمر صفحه کلاچ ماشین

کلاچ از مهمترین قطعات خودرو که کاربردی گسترده‌ای دارد، محسوب می‌شود. از آنجایی که کلاچ نسبت به سایر قطعات خودرو، مصرف و کاربرد بیشتری دارد، عمر مفید آن بسیار کوتاه بوده و از این رو می‌بایست در فواصل زمانی مشخص نسبت به تعویض آن اقدام کرد. توجه داشته باشید که‌ عدم تعویض به موقع صفحه کلاچ، مشکلات بسیاری را برای خودرو ایجاد می‌کند. در این مطلب قصد داریم برخی از روش‌های افزایش طول عمر صفحه کلاچ ماشین را ذکر کنیم پس تا انتهای این مقاله ما را همراهی نمایید.

بهترین روش‌های کاربردی جهت افزایش طول عمر صفحه کلاچ

بسیاری از دارندگان خودرو اهمیت چندانی به کلاچ نمی‌دهند؛ در صورتی که کلاچ به عنوان یک قطعه ضروری و مهم در خودرو محسوب می‌شود. از آنجایی که قیمت صفحه کلاچ و هزینه تعویض آن نسبت به سال‌های قبل افزایش قابل توجهی داشته است، تمامی رانندگان حرفه‌ای باید به بهترین شکل ممکن از آن استفاده و نگهداری نمایند؛ زیرا میزان سلامت و عملکرد درست صفحه کلاچ، بر میزان شتاب و کشش خودرو تاثیر قابل توجهی دارد و در نهایت سبب آسان‌تر و روان‌تر شدن رانندگی می‌شود.خوب است بدانید که کنترل کردن کلاچ بدین شکل بوده که راننده ابتدا باید پای خود را بر روی پدال چپ کف خودرو که در واقع همان کلاچ است، قرار بدهد و با فشار دادن آن، کلاچ را غیر فعال نماید. پس از این با برداشتن و رها کردن پدال ماشین آن را مجدد فعال و درگیر می‌کند.
مهمترین کاربرد کلاچ، جهت تعویض دنده است. در واقع با کمک کلاچ به راحتی می‌توان دنده‌های ماشین را عوض کرده و در نتیجه مانع از خوردگی دنده‌ها با یکدیگر شد. البته توجه داشته باشید که در بسیاری از مواقع راننده می‌بایست این امکان را برای کلاچ خودرو فراهم کند تا کمی بلغزد و سپس فعالیت خود را انجام دهد.به عنوان مثال هنگامی که در یک سطح بلند قصد رانندگی دارید و یا زمانی که قصد دارید قدرت و نیروی فراوانی را در زمان واحد به جاده هدایت کنید، استفاده از لغزش صفحات کلاچ تاثیر زیادی در سایش اضافی صفحات دارد که در نهایت عمر مفید قطعات را به صورت چشمگیری کاهش می‌دهد.
وجود ترافیک‌های سنگین در کلان شهرهای کشور مانند تهران، اصفهان، مشهد و همچنین رانندگی با خودروهای ایرانی، بیانگر آن است که عمر مفید صفحه کلاچ حداقل ۴۵ هزار کیلومتر است. البته با رعایت برخی موارد مانند سرعت کم و رانندگی اصولی و عاقلانه می‌توان عمر مفید کلاچ خودرو را تا ۷۰ هزار کیلومتر نیز افزایش داد.
روش‌های افزایش طول عمر صفحه کلاچ ماشین عبارت است از:

  • استفاده صحیح از صفحه کلاچ ماشین در حین رانندگی

توجه داشته باشید که تا هنگامی که صفحه کلاچ اتومبیل بالا نیامده باشد در واقع به معنی استفاده از صفحه کلاچ خواهد بود. از این رو پس از عوض کردن دنده در حین رانندگی، حتما پای خود را به صورت کامل از روی پدال بردارید. این مورد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ زیرا به هر اندازه زمان فشردن و رها کردن صفحه کلاچ در هنگام عوض کردن دنده کوتاه‌تر باشد، عمر مفید صفحه کلاچ خودرو افزایش می‌یابد.
در بسیاری از مواقع، درگیری ناتمام و نصفه کلاچ در زمان رانندگی باعث شده تا به صفحه کلاچ آسیب‌های جدی وارد شود. طوری که راننده در برخی موارد بوی سوختگی مانند بوی لنت داغ را استشمام می‌کند.

 طول عمر صفحه کلاچ ماشین

  • عوض کردن صحیح دنده اتومبیل

توجه داشته باشید که تعویض دنده خودرو بدون وارد کردن فشار به پدال کلاچ و همچنین رهاسازی کلاچ پیش از جا افتادن کامل دنده در کاهش عمر مفید صفحه کلاچ ماشین تاثیر بسیاری زیادی دارد. علاوه بر این‌عدم کامل کردن مراحل تعویض دنده پیش از غیر فعال کردن صفحه کلاچ، باعث آسیب جدی و فرسودگی سریع صفحه کلاچ و همچنین سبب کج شدن دیسک و عدم ثبات آن نیز می‌شود.
مهمترین توصیه‌ای که تعمیرکاران خودرو در رابطه با تعویض دنده، به رانندگان دارند این است که در هنگام رانندگی و پس از عوض کردن دنده، نسبت به غیر فعال کردن صفحه کلاچ خود اقدام نمایند و سپس پای خود را به طور کامل از روی آن بردارید. خوب است بدانید که تماس دائم رانندگان در زمان رانندگی با پدال کلاچ در درگیر شدن صفحه کلاچ تاثیر بسیار زیادی داشته و در نهایت سبب کاهش عمر مفید صفحه کلاچ می‌شود.

  • سنگین کردن بار خودرو با سرعت متوسط

خوب است بدانید که حمل بارهای خیلی سنگین با اتومبیل به ویژه رانندگی در سربالایی با بارهای سنگین، سبب شده تا به صفحه کلاچ فشار و آسیب‌های زیادی وارد شود. در صورتی که مجبور شدید تا بار سنگینی را در جاده‌های سربالایی جابجا نمایید، حتما با سرعت متوسط رانندگی نمایید و همچنین باید دنده‌ها خیلی آرام عوض کنید تا از این طریق در صفحه کلاچ کمترین میزان فرسودگی ایجاد شود.از دیگر مواردی که سبب کاهش عمر صفحه کلاچ می‌شود و باید از انجام آن خودداری کرد، تیکاف کردن یا همان به حرکت درآوردن درجا ماشین و لاستیک‌های خودرو است که انجام این کار با گذشت زمان باعث کاهش عمر صفحه کلاچ و ساییدگی و فرسودگی آن می‌شود. به منظور جلوگیری از این موضوع حتما به میزان قابلیت و ظرفیت ماشین خود توجه کنید.
علاوه بر موارد ذکر شده، بکسل کردن اتومبیل از دیگر دلایل وارد شدن آسیب به صفحه کلاچ محسوب می‌شود. اگر که مجبور شدید که خودرو خود را بکسل نمایید، حتما با کمترین سرعت ممکن، آرام و شیب ملایم حرکت نمایید؛ زیرا تمایل به عقب توسط وزن ماشین در حال بکسل، سبب شده تا آسیب و فشار زیادی به صفحه کلاچ خودرو وارد شود. همچنین باید به راننده اتومبیل عقبی بگویید که فاصله ایمنی را رعایت کند و از انجام ترمزهای بیهوده جلوگیری نماید؛ زیرا سبب وارد شدن فشار زیاد به خودرو شما می‌شود.

  • توقف کردن ماشین در جاده‌های سربالایی و رانندگی با کمک ترمز دستی

هنگامی که در حال رانندگی در مسیر سربالایی بودید و مجبور به توقف شدید و همچنین در ترافیک سنگین هستید، اغلب با وارد کردن کمی فشار به پدال کلاچ مانع از حرکت خودرو به عقب می‌شوید؛ در صورتی که این اقدام با گذشت زمان سبب آسیب و خراب شدن صفحه کلاچ می‌شود. از این رو در این وضعیت می‌توان با کمک ترمز دستی، خودرو را در سربالایی‌ها متوقف کرد.

  • نحوه رانندگی در مسیرهای درون شهری و برون شهری

لازم به ذکر است که با در گرفتن نحوه رانندگی در مسیرهای درون شهری و همچنین برون شهری، مدت زمان استفاده از صفحه کلاچ و البته میانگین عمر مفید و استاندارد آن متفاوت است. به عنوان مثال به منظور رانندگی در جاده‌های درون شهری به علت ترافیک سنگینی که وجود دارد، می‌توان به صورت تقریبی تا ۴۵ هزار کیلومتر این استاندارد را به وجود آورد. همچنین با رانندگی صحیح با سرعت پایین، می‌توان این عدد را تا ۷۰ هزار کیلومتر نیز افزایش داد.

 طول عمر صفحه کلاچ ماشین

مهمترین عوامل کاهش عمر صفحه کلاچ چیست؟

امروزه کارشناسان خودرو، دلایلی را که عمر صفحه کلاچ را کاهش می‌دهد، ذکر کرده اند. مهمترین این عوامل عبارت است از:

  • رانندگی با سرعت بالا
  • فشار زیاد به موتور خودرو در سربالایی
  • قرار دادن پا بر روی پدال کلاچ در زمان رانندگی
  • بیش از اندازه بودن تعداد سرنشینان ماشین

مهمترین نشانه‌های ضعیف شدن صفحه کلاچ چیست؟

دارندگان خودرو در صورت مشاهده هر کدام از علائم زیر بدانند که صفحه کلاچ خودرو آن‌ها ضعیف شده است. از مهمترین این نشانه‌ها می‌توان به: ایجاد صدا در زمان جا زدن دنده، پرتاب شدن پا در زمان رها کردن پدال کلاچ، سفت و خشک شدن پدال کلاچ، از بین رفتن حالت ارتجاعی و فنری کلاچ و… اشاره کرد.

رخش دیتا اولین وب اپلیکیشن تخصصی تعمیرات و نگهداری خودرو دارای ویژگی های اعلام زمان سرویس دوره ای خودرو ، کارشناسی خودرو ، جستجو تعمیرگاه ، رزرو آنلاین تعمیرگاه خودرو برای انواع خدمات ، تعمیرات برق خودرو ، تعویض روغنی و آپاراتی ، صافکاری و نقاشی خودرو ، تعمیرات موتور خودرو ، تعمیرات جلوبندی خودرو ، تعمیرات سرسیلندر خودرو ، تعمیرات گیربکس خودرو ، شارژ کولر خودرو ، تعمیرات ضبط خودرو ، تعمیرات لنت خودرو ، پنچرگیری و آپاراتی خودرو ، تعمیرات ایسیو خودرو ، تعمیرات باتری خودرو ، تست دیاگ خودرو و سایر می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب