چه زمانی باید لنت ترمز را تعویض کنیم؟

دسته بندی:

چه زمانی باید لنت ترمز را تعویض کنیم ؟

از جمله مسائلی که بسیاری از رانندگان باید آن را مورد بررسی قرار دهند، تعویض لنت ترمز چرخ‌های عقب و جلو خودرو است که زمان تعویض آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. خوب است بدانید که لنت ترمز چرخ‌های جلویی سریع‌تر از چرخ‌های عقب به تعویض نیاز دارند و تقریبا بین ۲۰ تا ۳۰ هزار کیلومتر کارکرد باید عوض شوند. در صورتی‌که لنت‌های عقب از دوام و عمر بیشتری برخوردار بوده که بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار کیلومتر متغیر است.

مهمترین نکات در رابطه با زمان تعویض لنت ترمز

بدون شک میزان عمر مفید لنت ترمز به موارد بسیاری از جمله نوع لنت و شیوه رانندگی بستگی دارد و امکان دارد که زمان عوض کردن لنت ترمز را سریع‌تر و حتی دیر‌تر نمایند. زمان تعویض لنت ترمز را می‌توان تا حدودی پیش بینی کرد، اما نمی‌توان وقت مشخصی را برای آن تعیین کرد.

در‌واقع میزان عمر لنت ترمز از جهت کوتاه یا بلند بودن رابطه مستقیمی با شیوه رانندگی فرد و جاده‌هایی که خودرو در آن حرکت می‌کند، دارد. در صورتی‌که با خودرو خود اغلب از مسیرهای کوهستانی عبور می‌کنید و یا به صورت مکرر سفرهای درون شهری می‌روید در قیاس با رانندگانی که اغلب از جاده‌های صاف و هموار عبور می‌کنند، به علت انجام ترمز‌های مکرر در داخل شهر و جاده‌های مختلف، میزان استهلاک مضاعفی بر روی لنت ترمز وارد می‌شود و می‌بایست سریع‌تر به تعمیرگاه مراجعه نمایید.

خوب است بدانید که میان چگونگی استفاده از ماشین و عمر لنت ترمز یک رابطه مستقیم وجود دارد. علاوه‌بر موارد ذکر شده، عوامل دیگری بر کوتاه یا بلند بودن عمر مفید لنت ترمز ماشین شما تاثیر می‌گذارند که در ادامه ذکر خواهیم کرد.

به عنوان مثال هر چه مقدار مسافتی که به صورت متوسط توسط ماشین خود در طول روز طی می‌کنید، بیشتر باشد، لنت ترمز ماشین شما سریع‌تر دچار فرسودگی می‌شود و میانگین زمان تعویض لنت ترمز به صورت قابل توجهی کاهش می‌یابد. همچنین تعداد سرنشینان اتومبیل نیز بر زمان تعویض لنت ترمز تاثیر ویژه‌ای دارد؛ زیرا زمانی که تعداد سرنشینان ماشین زیاد است، خودرو مورد نظر وزن بیشتری را تحمل می‌کند و به همان اندازه فشار بیشتری به لنت ترمز در زمان ترمزگیری وارد می‌شود. از این‌رو زمان تعویض لنت ترمز کوتاه و عمر آن نیز کاهش می‌یابد که در نتیجه بهتر است تعداد سرنشینان خودرو کمتر باشد تا لنت ترمز عمر مفید‌تری داشته باشد.

از دیگر موارد مؤثر بر افزایش یا کاهش زمان عوض کردن لنت ترمز یک ماشین سواری، میزان کیفیت و نوع لنت ترمزی است که در خودرو مورد‌نظر قرار داده شده است.

مهمترین نشانه‌ها در زمان تعویض لنت ترمز عبارت است از:

  • جنس لنت ترمز
  • رانندگی در مسیرهای مختلف
  • تعداد سرنشینان
  • میزان مسافت طی شده توسط خودرو
  • لرزش پدال

توجه داشته باشید که‌عدم توجه کافی به عوامل فنی خودرو به ویژه نادیده گرفتن زمان تعویض لنت ترمز می‌تواند سبب آسیب رساندن و ایجاد خسارت‌های بیشتر به سایر اجزای سیستم ترمز ماشین شود. در ادامه برخی از نشانه‌های فرسوده شدن خودرو را ذکر خواهیم کرد که بیانگر زمان عوض کردن لنت ترمز هستند.

تعویض لنت ترمز

ایجاد لرزش در پدال ترمز مهمترین نشانه اتمام عمر لنت ترمز

در زمان رانندگی به منظور ترمز گیری، می‌بایست پدال ترمز را فشار داده و در این زمان ممکن است که با فشردن پدال گاز، پدال ترمز نیز شروع به لرزیدن نماید که این لرزش بیانگر خطر اتمام لنت ترمز و زمان تعویض آن است. همچنین نشان‌دهنده آن بوده که لنت ترمز خودرو مورد‌نظر نابود و مستهلک شده است و می‌بایست در اولین فرصت نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.

عدم میزان بودن فرمان خودروعدم تنظیم بودن فرمان خودرو دلایل بسیاری دارد که از مهمترین آن می‌توان به فرسودگی در قسمت لنت ترمز اشاره کرد. از این‌رو زمانی که اقدام به فشار دادن پدال ترمز می‌کنید و در نهایت فرمان خودرو به طرف خاصی متمایل شد و همچنان به همان سمت کشش داشت، بدون شک نشانه وجود مشکل در لنت ترمز نخواهد بود. ولی بهتر است که شما در زمان مواجه شدن با این مسئله قبل از اقدام به هر عملی از سالم بودن لنت ترمز مطمئن شوید.

شنیدن سوت مکرر و سر و صدا از قسمت چرخ ماشین

در زمان رانندگی با ماشین خود، امکان شنیدن انواع صدا‌های غیرطبیعی و همچنین سوت کشیدن مکرر از قسمت چرخ خودرو وجود دارد که منبع اصلی این سر و صدا لنت‌های ترمز و به پایان رسیدن آن‌ها است و در صورتی‌که لنت‌های ترمز در اولین فرصت تعویض نشوند، سبب ایجاد آسیب و صدمات بیشتر به دیسک‌های چرخ خودرو شما خواهد شد.

در صورت‌ عدم توجه لازم به این موضوع، خسارت‌های مالی بسیاری برای رانندگان ایجاد می‌شود؛ زیرا در سیستم ترمز، با برخورد آهن با آهن روبرو خواهیم شد که به معنای اتمام لنت بوده و از این‌رو آهن با لنت لابه لای دیسک تماس مستقیم برقرار می‌کند که بیانگر خارج شدن دیسک چرخ خودرو شما از حال صافی و صیقلی خود بوده که سبب خط انداختن بر روی دیسک می‌شود.

خط و خش‌های ایجاد شده بر روی دیسک باعث می‌شود تا هنگامی که شما لنت قدیمی را جایگزین لنت جدید می‌کنید، لنت جدید خودرو در مدت زمان بسیار کوتاهی تمام شود که دلیل آن وجود آسیب‌های وارد شده به دیسک است.

فعال شدن چراغ هشدار دهنده

روشن شدن چراغ هشدار لنت، علت‌های گوناگونی دارد که سرنخ تمامی آن‌ها به سیستم ترمز خودرو برمی گردد. شایع‌ترین علت‌های روشن شدن چراغ هشدار ترمز، عبارت است از:

  • اتمام لنت ترمز و فرا رسیدن زمان تعویض آن
  • قطع شدن سیم لنت ترمز چرخ وعدم ارسال سیگنال به ecu ماشین
  • کاهش مقدار روغن ترمز در سیستم ترمز و امکان نشتی روغن ترمز
  • وجود آسیب و خرابی در شاسی روی تفنگی ترمز دستی و بالا بودن ترمز دستی

اگر هر کدام از چراغ‌های هشدار دهنده فعال شد، در اسرع وقت نسبت به بررسی لنت‌های ترمز ماشین اقدام کنید و در صورت نیاز آن را تعویض کنید. بدون شک تعداد زیادی از ماشین‌ها، به ویژه ماشین‌های قدیمی، چراغ هشدار دهنده ندارند که می‌بایست لنت ترمز این خودرو‌ها به صورت دائم مورد بررسی و چک قرار بگیرند و اگر ایراداتی در آن وجود داشت، آن را با قطعه جدید جایگزین نمایند.

کاهش بیش از اندازه سطح روغن ترمز

هنگامی که سطح مخزن روغن ترمز ماشین مورد نظر بیش از اندازه طبیعی پایین برود و همچنین در سیستم ترمز خودرو، هیچ نوع نشتی وجود نداشته باشد، می‌بایست میزان لنت‌ها مورد بررسی قرار بگیرد. زیرا جلو رفتن پیستون‌های ترمز در سیستم ترمز با پرشدن میزان روغن ترمز در قسمت پشتی پیستون همراه بوده و در نتیجه سبب کاهش سطح روغن ترمز در مخزن مورد نظر می‌شود.

بالا آمدن ترمز دستی بیش از حالت طبیعی

از دیگر نشانه‌هایی که زمان تعویض لنت ترمز عقب ماشین را مشخص می‌کند، بالا آمدن ترمز دستی بیش از اندازه طبیعی است. در صورتی‌که پس از ریگلاژ، مشکل ایجاد شده رفع نشد، می‌بایست سریعا لنت چک شده و در صورت نیاز تعویض گردد.

از جمله مواردی که نشان دهنده نیاز لنت ترمز به بازبینی و تعویض آن است، می توان موارد زیر را نام برد:

  • پدال گیری تا آخرین حد ممکن
  • کاهش مقدار قدرت ترمزگیری
  • روشن شدن چراغ لنت ترمز در بسیاری از ماشین‌ها که ecu قادر به تشخیص فوری آن است.
  • احساس صدای جیغ در زمان ترمز گیری از بخش لنت‌ها
  • چرب بودن بیش از اندازه لنت‌ها به علت نشتی روغن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب